Uw kind in de spotlights van onze fotograaf

Een mooi moment, de jaarlijkse schoolfoto’s. Uw kind wordt met de grootste zorg vakkundig vastgelegd.

Hoe kan ik mijn kind het best kleden?

Verkleedkleding, pyjama’s, hoeden, petten, make up en schmink… we zien alles langskomen. En alles is helemaal oké natuurlijk.

Waar je wel rekening mee zou kunnen houden:

 • Alle kleuren kleding zijn mooi, maar effen zwart is lastig. Bij het afdrukken zie dan een heel zwart vlak en dat geeft dan vaak een te groot contrast.
 • De school kiest vooraf de achtergrond waar we mee gaan fotograferen. Wil je zeker weten dat je kleding hier mooi bij past? Vraag dan even aan de school voor welke achtergrond ze hebben gekozen.

Haardracht

Staarten, vlechten, speldjes, bloemen. Je mag het zo mooi maken als je zelf wilt. Je kunt er bij de haren van de kinderen rekening mee houden dat het kapsel aan de zijkant is, dan kun je het nog zien op de foto. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een mooie speld, bloem of clip, graag aan de zijkant.

Bekijk hier een voorbeeld van Koko kappers & flawless kapsalon

Inlog kaart

 • Binnen 2 weken nadat de foto's zijn gemaakt ontvangt u de inlog kaart.
 • Hiermee kan u inloggen op onze online shop en de foto's bestellen

Overige vragen

 • Hoe lang is de levertijd van mijn bestelling?

Kies je voor levering op het huisadres, dan streven wij ernaar om je bestelling binnen ca 1,5 week bij je thuis te hebben.
Wordt de mogelijkheid aangeboden voor eenmalige levering op school? Wij versturen dan alle bestellingen in 1 x naar de school. Deze zijn na ca 1,5 week na het verstrijken van deze periode op school.

 • Ik heb mijn bestelling niet ontvangen, wat nu?

Stuurt u een mail naar ons met hierin uw bestelnummer, wij gaan dan voor u uitzoeken wat er aan de hand is.

 • Ik heb mijn bestelling beschadigd ontvangen, wat nu?

Zelfs op de envelop vragen we de postbode om lief om te gaan met onze enveloppen, maar tegen bijvoorbeeld een stevige regenbui kan niemand op. Stuurt u een mail naar info@kiekschoolfoto.nl met hierin uw bestelnummer en een foto van de beschadiging, dan zorgen wij dat u de beschadigde vellen opnieuw ontvangt.

 • Kan ik kiezen voor glanzende foto’s?

Wij hebben ervoor gekozen om de foto’s altijd op mat fotopapier aan te bieden. De meeste foto’s eindigen in een fotolijstje en glanzende foto’s blijven plakken aan het glas. Ook zie je vingerafdrukken heel goed op glanzend papier. Vandaar onze keuze voor mat fotopapier.

 • Hoe lang kan ik de foto’s bestellen?

U kunt de foto’s 1 kalenderjaar via onze website bestellen, daarna is het helaas niet meer mogelijk om de foto’s te bestellen.

 • Ik ben mijn bestelgegevens kwijt, wat nu?

Vanwege de Privacywet mogen wij niet zomaar de bestelgegevens doorgeven. Neemt u contact met ons om om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

 • Op welke resolutie ontvang ik de digitale bestanden van de schoolfoto’s?

U ontvangt van ons de originele JPG bestanden. Onze fotografen werken met de Canon 6R en schieten we de portretten op 5400 x 3600 pixels. Dit betekent ruim 19 megapixels. Ruim voldoende om posters tot 60×40 cm poster van af te laten drukken. Het stand zal ongeveer 3 to 4 Mb groot zijn.

 • Hoe is het geregeld met de AVG en privacy?

Wij werken volledig “privacy proof”. Dat wil zeggen dat wij met de scholen waarvoor wij de schoolfotografie verzorgen, een verwerkersovereenkomst en een opdrachtbevestiging aangaan. Daarnaast versturen wij onze privacy verklaring. Bent u benieuwd naar de inhoud van de verwerkersovereenkomst en privacyverklaring? U kunt ze hier nalezen.