Kiek schoolfoto bij “fotostudio de Jong” VPRO

Wat zeg je als de VPRO belt of ze een item mogen maken over hoe je je werk doet. Dan zeg je natuurlijk direct “ja”. Kijk hoe onze schoolfotograaf Krijn Westerburgen schoolfoto’s maakt op basisschool “Den Akker” te Oisterwijk.

40 jaar ervaring

40 jaar geleden maakte oprichter Berry Westerburgen schoolfoto’s met een bruine achtergrond. Opnames voor een schilderij en achter een tafeltje waaraan kinderen een werkje deden. Dat was mode. Later volgde de blauwe achtergrond en het ‘old school’ portret. Schoolfotografie is ook gevoelig voor trends. De komst van de digitale fotografie, gecombineerd met het online aanbieden van de schoolfoto’s geeft de schoolfotograaf de mogelijkheid meerdere opnames per kind te maken en aan te bieden tegen lage kosten. Meer keuze vrijheid voor de ouders is onze nieuwe standaard. Hier een overzicht van alle achtergronden in combinatie met verschillende poses die wij u kunnen aanbieden. Van Old School tot Free Style, van Panorama tot vierkante schoolfoto. Wij zijn benieuwd naar uw favoriet.

Nachtwacht groepsfoto haalt de pers

De schoolfoto waarbij Krijn Westerburgen (Kiek schoolfoto) in samenwerkingen met Kunstenaar Fred van Essen de Nachtwacht van Rembrandt hebben nagebootst bij basisschool De Bibit in Tilburg is uit de hand gelopen. Op een positieve manier welteverstaan! Het ludieke idee is ineens breed door de media opgepakt.

 Onze schoolfotograaf Krijn Westerburgen: “Ik ben totaal overrompeld door alle aandacht in de media. Het werd opgepakt door de NOS, het Jeugdjournaal, Lindanieuws en zelfs het Rijksmuseum! Al deze aandacht is in ieder geval een goede indicatie dat er behoefte is aan een vernieuwing in de schoolfotografie, waarbij creativiteit niet geschuwd wordt.”

Hedendaagse attributen
Vijftig kinderen van groep zeven poseerden in hun normale kleren en hedendaagse attributen zoals een skateboard en een voetbal alsof het voor Rembrandt van Rijn zelf was. Het originele idee kwam van kunst en cultuurdocent Fred van Essen en Krijn Westerburgen. Westerburgen: “Mijn kinderen zitten zelf op De Bibit. Ik wilde eens wat anders en een bijdrage leveren aan de algemene kunstontwikkeling van de kinderen. Samen met Fred besloten we om een moderne Nachtwachtreproductie te maken en de kinderen zo kennis te laten maken met de oude meesters.”

Landelijke media
Direct na het plaatsen van de foto’s op de website van Westerburgen en op Facebook belde Omroep Brabant de veertigjarige fotograaf. Westerburgen: “Alles kwam in een stroomversnelling. Meer dan 8.000 bezoekers bezochten mijn website in korte tijd en al snel had ik de landelijke media aan de telefoon!”

“De kinderen vonden het een hele leuke ervaring. Ze hadden er echt zin in en dat is bij het maken van een normale klassenfoto vaak niet zo”, aldus Westerburgen. De kleine figuranten kregen de bijzondere foto gratis mee naar huis. “Dit is echt een foto om trots op te zijn. Deze gaat aan de muur!”, aldus een enthousiaste leerling.

Schoolfoto Nachtwacht Bibit Groep 7a

Team Kiek Schoolfoto

Foto van schoolfotograaf Krijn Westerburgen

Krijn Westerburgen

Schoolfotograaf
Op het juiste moment de glimlach van een kind vastleggen, dat heb ik echt van mijn vader geleerd
Foto van schoolfotograaf Karlijn Nouwens

Karlijn Nouwens

Schoolfotograaf
Ik neem zoveel tijd als nodig is om een mooie foto te maken.
Foto van Marjol Westerburgen van Loon

Marjol Westerburgen

Spin in het web
Ik ben uw aanspreekpunt aan de telefoon. Ik help u graag!
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X

Pin It on Pinterest

Share This